20 Haziran 2007 Çarşamba

'Dandini Dastana' dünyayı uyutacak

Amerikan Cornell Üniversitesi Kısırlık Tedavisi ve Üreme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay, Amerikalı iki opera sanatçısının hazırladığı "Dünya Ninnileri" albümüne, "Dandini Dastana" adlı Türk ninnisini de ekletti.

Prof. Dr. Oktay, Amerikan Müzik Akademisi ve New York Üniversitesi Sanat Okulu'nda öğretim üyesi olan Tessa Lang ve Johann Schwaiger çiftinin 7 dilde hazırladıkları albüme eklettiği ninninin düzenlemesi için stüdyoya da girdi.Prof. Dr. Oktay, dananın meraklı çocuk gibi ortalığı karıştırıp dünyayı tanımak istemesini, ailesinin de buna engel olmasını anlatan ninnide dananın tarafını tutarak, "Dastini dandini dandana, bostancı girmiş bostana. Bırak bostancı danayı, bitirsin lahanayı" şeklinde yazdığı ikinci dörtlüğün de seslendirilmesini sağladı.


İlk bölüme eklenen yeni haliyle düzenlenen ninni için Devlet Opera ve Balesi flüt sanatçısı kız kardeşi Yaprak Oktay'ın flütüyle katıldığı stüdyo çalışmasına, Prof. Dr. Oktay, Türk çalgısı bendirle eşlik etti. Senfonik tarzda hazırlanan 'Dandini Dastana'nın düzenleme çalışmaları tamamlandı.


Albümün mart ayına piyasaya çıkacağını söyleyen Prof. Dr. Oktay, bu çalışma için Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün ile de görüştüklerini, ancak Ertegün'ün vefatı nedeniyle bu girişimin gerçekleşemediğini ifade etti. Prof. Dr. Oktay, ninni albümünün satışlarından elde edilecek gelirin bir bölümünün, kanser ve kısırlık araştırmalarında kullanılacağını, çalışmanın Türkiye ayağı için de sponsor arandığını kaydetti.
(Milliyet Gazetesi)
----
Bu danalar yıllardır bizi uyutuyordu, artık dünyayı uyutacaklarmış demek ki :)