5 Ekim 2009 Pazartesi

AKDENİZ KARİKATÜR YARIŞMASINDAN ALINMASI GEREKEN JÜRİ DERSLERİ

"Bu yıl Alanya'da 9. kez düzenlenmesi ve sonuçlarının da 3 Ekim 2009 tarihinde açıklanması gereken Uluslararası Akdeniz Karikatür Yarışması, Temmuz ayında yarışma jürisinin yarışmadan çekilmesi nedeniyle bu yıl yapılamıyor. Aynı jüri geçen yılda birincilik ve ikincilik ödüllerini benzerleri çıktığı için cesur bir kararla iptal etmiş böylece bu tür durumlarda tepkisiz kalanlara örnek olmuş, hem de sürekli spekülasyon peşinde koşanlara iyi bir ders vermişti...

29. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür yarışmasının Ağustos ayında sonuçlanmasıyla birlikte ödül alan karikatürler hakkında DonQuichotte sitesi tarafından "benzer" karikatür tartışması başlatıldı. Bilindiği gibi bu site bu konuda "uzman" bir sitedir. Benzer karikatür olayı aslında karikatür yarışmalarının çok uzun yıllardır süregelen sorunu. Ancak internetin hayatımızda olmadığı yıllarda bu denli hızlı ve etkili gündeme gelme olanağı yoktu.
MİZAHHABER olarak bu tür tartışmalarda çizerlerin sürekli olarak iki kutba bölünmesinden hep rahatsızlık duyduk. İki ayrı cephe yaratıp tartışmakla bu sorunların çözülmesine olanak yok zira. Aradan geçen bir aylık sürede bu konuyu sadece izlemekle yetindik. Deyim yerindeyse topa girmedik. ...."

Mizah Haber

devamı için tıklayınız...